-->
1 / 4
Herkiltä herkille - Uudet nuorten ideoimat reflektiokortit.
alkaen 20€/pakka (sis. alv 24%)
2 / 4
Lätinäkortit - Nuorten tekemät!
alkaen 20€/pakka (sis. alv 24%)
3 / 4
Vuoden 2019 Seinäkalenterit - Tilaa omasi!
alkaen 12€/kpl (sis. alv 24%)
4 / 4

LÄTINÄKORTTIEN TARINA

Oli keväinen tiistaipäivä. Taitotuvalla, hankasalmelaisella nuorten työpajalla vietettiin ryhmäpäivää Tiina Honkosen (Myötätuuli ky) johdolla. Päivän keskusteluaiheena oli hyvinvointi, arvot ja tarpeet. Keskustelimme siitä, mitä hyvään arkeen kuuluu, tai mitä siihen pitäisi kuulua. Yhteiselo, eli sosiaalinen elämä yhdessä perheen, ystävien, siskojen ja veljien kanssa. Oma kiva, eli kitaran soitto, netflix, pelit ja harrastukset. Koti, eli kaikki tällaiset pakolliset velvollisuudet kuten siivous, laskujen maksu ja anoppilassa käynti. Liikkuminen, eli liikunta. Toiminta, oli se sitten työtä tai koulua. Ruoka, eli ravinto, sapuska, safkailu, miten sen haluaakaan itse muotoilla. Sekä uni, että lepo, jota jokainen meistä tarvitsee yksilöllisen määrän.

Ryhmäpäivien keskusteluissa hyödynsimme erilaisia menetelmäkortteja. Jotkut kortit ehkä nauratti, jotkut ärsytti, jotkut kummastutti. Tänä päivänä kukaan ei muista tarkalleen mistä idea syntyi, mutta syntyipä kuitenkin. Idea Lätinäkorteista. Rehellisistä, sensuroimattomista, pätevistä, nuorten naäköisistä korteista, joiden avulla lätistä samaan tapaan kuin meidän lätinä-ryhmä. Korteista, joita täti-ihmiset voivat hienosti kutsua reflektio- ja dialogivälineiksi.

Korttien suunnittelussa ja valmistamisessa on hyödynnetty ryhmässä olleiden nuorien vahvuuksia, esimerkiksi kaikki kuvat ovat nuorten itse ottamia, ja kaikki sanat ovat nuorten itse valitsemia. Graafinen ja fyysinen ulkoasu on työstetty yhdessä nuorten työpajalla, ja korttien toimivuus on testattu lätinäryhmässä. Nämä kortit ovat alusta loppuun nuorten tekemät.

Käsissäsi on ryhmämme pitkän työn tulos, Lätinäkortit. Voit käyttää kortteja keskustelun aloittamiseen ja puheeksi ottamiseen. Tässä muutamia kysymyksiä valmiiksi:

  • Mistä tänään haluaisit puhua?
  • Mitä kuuluu?
  • Mitä asioita ja tunnelmia sinun arjessa on?
  • Mitä toivoisit?
  • Mitä tarvitset?
  • Mihin aikasi kuluu?

Kiitos ryhmään kuuluneille: Mikael, Tero, Jaakko, Elisa, Janika, Jaakko, Jenni ja Tiina.

Lätinäkortteja voit tilata sähköpostitse Taitotuvalta hintaan 20 € / pakka (+ postit). Hinta sisältää 50 lätinäkorttia, korttien tarinan ja pakkauksen. Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Suuremmissa määrissä pyydä tarjous.


AUKIOLOAJAT

Maanantai - Torstai 8:00 - 16:00

Perjantai - Sunnuntai SULJETTU

YHTEYSTIEDOT

Yleinen

Taitotupa
Keskustie 24, 2 krs.
41520 Hankasalmi
p. 014 2671 449
e-mail: taitotupa@gmail.com
Y-tunnus: 01740350

Laskutusosoite:
Hankasalmen kunta, Taitotupa
PL 171
00026 BASWARETILAUKSISSA OTTAKAA YHTEYS ENSISIJAISESTI YLEISEEN PUHELINNUMEROON / SÄHKÖPOSTIIN!

Työpajaohjaajat

Teijo Shemeikka (Media-paja)
p. 050 408 5272
e-mail: teijo.shemeikka@hankasalmi.fi

Jaana Suhonen
p. 040 628 2270
e-mail: jaana.suhonen@hankasalmi.fi

Etsivä nuorisotyö

Jonna Pääkkönen
p. 050 592 6360
e-mail: jonna.paakkonen@hankasalmi.fi

Viivi Missonen
p. 040 501 6006
e-mail: viivi.missonen@hankasalmi.fi